Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio neguen haver desobeït

Sanchis i Gordillo esperen que el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona arxivi la causa per emetre anuncis de l'1-O
Gordillo i Sanchis

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, han comparegut aquest divendres al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona com a investigats per desobediència en el marc de la instrucció de l'1 d'octubre del 2017. Els dos directius de la cadena i ràdio públiques, que ja havien estat citats a finals de gener, han defensat que no van cometre cap delicte de desobediència.

En concret, se'ls investiga per la publicació als mitjans públics de la Generalitat dels anuncis que convocaven el referèndum d'autodeterminació. El jutjat també ha citat, com ja ho feia a finals de desembre, la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barberà.

Sanchis, que ha contestat les preguntes de totes les parts amb l'excepció de l'acusació popular de Vox, ha assegurat que "no hi va haver desobediència", i que d'això n'està convençut. "Surto satisfet però no es pot saber mai", ha afirmat a les portes de la Ciutat de la Justícia.

Gordillo ha contestat les preguntes de tothom i ha reforçat la negativa de desobediència a partir de l'organigrama de l'emissora, on s'acrediten les funcions atribuïdes a cada càrrec. Segons ha explicat el seu advocat, Carles Monguilod, "tot el que fa referència a la publicitat no està en les competències del director de continguts, que és Gordillo".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides