Vila, sobre l’1-O: “Tots podríem haver estat més responsables”

L'exconseller associa la seva dimissió amb la manera com Puigdemont va reaccionar a la pressió de les xarxes
Santi Vila
Santi Vila

L'exconseller Santi Vila ha reconegut que "tots podríem haver estat més responsables" l'1-O i ha manifestat que pot dir "amb orgull" que "el dimecres 25 d'octubre ho havíem aconseguit", en referència al fet d'haver evitat la DUI, el 155 i haver-se assegurat una convocatòria electoral, tot i que l'endemà tot es va tòrcer.

Preguntat per l'advocada de l'Estat, Vila s'ha mostrat crític amb l'acció dels governs d'Espanya i Catalunya. Pel que fa al govern català, ha dit que podria haver pres les decisions d'una altra manera i que el que ha passat a Catalunya "és impropi d'una societat moderna i avançada com la catalana".

Sobre el canvi de parer de l'aleshores president, Carles Puigdemont, pel que fa a la convocatòria electoral, Vila ha dit que "som aprenents de mag davant la pressió de les xarxes socials", i ha donat a entendre que la manera com l'expresident va reaccionar a la pressió de les xarxes va influir en la seva decisió de plegar com a conseller.

En resposta al seu advocat, ha desvinculat la seva dimissió d'un suposat temor a patir conseqüències penals, ja que, segons ha dit, els membres del govern de Puigdemont ni es plantejaven aquest escenari.

Vila, així mateix, ha explicat que el fet que Puigdemont impulsés, en esdevenir president, un referèndum va ser una '"argúcia" que tenia com a motivació destensar i abandonar la via unilateral.

L'exconseller, a més, s'ha presentat com "un animal molt poc gregari, poc amant de les manifestacions" i com una persona que donava suport a l'independentisme per activar una "palanca de canvi" del marc constitucional, atès que considera que els consensos constitucionals s'havien trencat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides