L’advocacia aposta per la mediació

Creat el Centre de Resolució Alternativa de Conflictes a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
Inaguració Centre Integral de Resolució Alternativa de Conflictes

Una nova manera de resoldre conflictes sense acudir als jutjats. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha posat en funcionament el Centre Integral de Resolució Alternativa de Conflictes (ADR) per fomentar, difondre i consolidar la mediació i l’arbitratge entre l’advocacia i la ciutadania.

Els advocats estan convençuts que es necessiten procediments ràpids i flexibles per solucionar els problemes que planteja la ciutadania. Per això, l’ICAB promou la mediació i l’arbitratge com una via essencial dins l’activitat professional de l’advocacia, amb l’objectiu que els professionals puguin informar als respectius clients de l’existència d’aquests sistemes de resolució alternativa de conflictes i alhora puguin assessorar i acompanyar-los si inicien el camí per resoldre les controvèrsies a través d’aquests sistemes.

La degana, Maria Eugènia Gay, va inaugurar aquest nou centre, que es troba a la seu de l’ICAB. Van ser-hi els responsables d’institucions jurídiques com el president Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, del director general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, del president del Tribunal Arbitral de Barcelona, Juli de Miquel i dels diputats responsables del Centre ADR de l’ICAB, Núria Flaquer i Frederic Munné.

La creació sorgeix de la fusió de l’antic Centre de Mediació (CEMICAB) i del departament d’Arbitratge i és la culminació de l’aposta per implantar, consolidar i difondre els sistemes alternatius de resolució de conflictes. La posada en marxa del Centre ADR també servirà per afavorir la capitalitat de Barcelona com a centre de prestigi en mediació i arbitratge, liderant la pràctica dels ADR a nivell domèstic i internacional.

Què ofereix el nou centre? Doncs la tramitació de mediacions públiques en col·laboració amb la Generalitat fins la designa del professional; la tramitació integral de les mediacions privades incloent la designa del professional adscrit al Centre; la gestió del registre de mediadors i mediadores; la gestió del registre d’àrbitres; la formació en matèria de tots els ADR que es practiquen actualment; el seguiment i coordinació del Màster ADR, que l’ICAB ha inaugurat durant el curs 2018-2019; les col·laboracions amb institucions afins en matèria d’ADR per a la seva promoció i foment; les visites estudiants de mòduls i realització de pràctiques per estudiants del màster ADR; l’organització de congressos internacionals de mediació i arbitratge; les simulacions mediacions i arbitratges i altres ADR o l’atenció administrativa personalitzada a tots els usuaris.

El Centre ADR del Col·legi de l’Advocacia compta actualment amb prop de 700 professionals de la mediació i més de 100 àrbitres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides