L’Ajuntament de Masquefa exigeix el tancament de l’abocador de Can Mata

CESPA trenca unilateralment el conveni de col·laboració
Abocador de Can Mata
Abocador de Can Mata

Guerra oberta entre l’Ajuntament de Masquefa i l’empresa CESPA, filial de Ferrovial, per l’abocador de residus de Can Mata. L’alcalde d’aquesta localitat, Xavier Boquete, que també és president del Consell Comarcal de l’Anoia, encapçala una campanya per exigir el tancament d’aquesta instal·lació, que acull les deixalles de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La passada tardor, l’empresa CESPA va presentar un projecte que preveu l’ampliació de l’abocador fins a duplicar la seva superfície actual. Això augmentaria la seva capacitat en 4,5 milions de metres cúbics i perllongarà, si s’aprova, la seva utilització durant 11 anys més.

Però l’abocador és, des de la seva entrada en servei, fa més de 30 anys, un focus de problemes mediambientals. Can Mata està ubicat al municipi dels Hostalets de Pierola, però són els veïns de les poblacions dels voltants –Masquefa, Esparreguera, Piera, Collbató…– els qui en pateixen les conseqüències (pudors, altíssim trànsit de camions…) més directes.

Durant el període d’informació pública del projecte d’ampliació, els ajuntaments de Masquefa, Piera i Esparreguera i el Consell Comarcal de l’Anoia hi han presentat al·legacions. A banda de les molèsties que provoca Can Mata, consideren que ja han pagat amb escreix, durant més de 30 anys, la quota de solidaritat territorial.

El protagonisme de l’alcalde Xavier Boquete en l’oposició a l’ampliació de l’abocador ha provocat una contundent reacció punitiva per part de CESPA. L’empresa filial de Ferrovial ha decidit trencar, de manera unilateral, el conveni de col·laboració que mantenia amb l’Ajuntament de Masquefa per compensar les molèsties que ocasiona Can Mata.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari