El maltractament d’Endesa als seus treballadors provoca una nova tongada d’aturades

Vagues parcials a Catalunya els dies 9, 15, 22 i 29 de gener
Borja Prado
Borja Prado

Aquest dimecres, 9 de gener, els 10.000 empleats d'Endesa reprenen les accions de protesta en defensa d'un conveni digne, davant l'enduriment del posicionament de la direcció de l'empresa, que el passat 27 de desembre va manifestar la seva voluntat d'abandonar la mesa de negociació del conveni, ja que la representació social no acceptava els seus plantejaments sobre la tarifa d'empleats.

Davant d'aquest xantatge per part de l'empresa, s'han convocat diverses jornades de vaga parcial a tot l'Estat. En el cas dels centres de treball de Catalunya es faran els dies 9, 15, 22 i 29 de gener, amb aturades de les 11.30 a les 12 hores. Durant aquestes aturades, les plantilles es concentraran a les portes dels diferents centres de treball.

Segons ha anunciat CC.OO., si la direcció de l'elèctrica no canvia el seu posicionament i abandona la seva actitud bel·ligerant, s'incrementaran les mobilitzacions. La representació laboral reclama un increment salarial en línia amb el que marca l'Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC), el rescat salarial dels nous ingressos, la reducció de la jornada laboral o la redefinició de l'organització de treball per evitar situacions d'estrès i dotar dels recursos necessaris per oferir un bon servei.

Aquest maltractament d'Endesa als seus treballadors contrasta amb els escandalosos beneficis que obté, any rere any la companyia que presideix Borja Prado: 1.463 milions d'euros l'any 2017. L'arribada dels italians d'Enel a l'accionariat d'Endesa, l'any 2009, ha significat un saqueig sense precedents en la història de l'empresa elèctrica, amb la venda de les seves filials a Amèrica Llatina, una dràstica reducció de la plantilla i la repatriació a Itàlia de més de 10.000 milions d'euros de beneficis. Els treballadors pateixen en primera línia aquesta estratègia extractiva i predadora, que també repercuteix negativament en els 10,8 milions de clients que Endesa té a Espanya i Portugal. Segons l'OCU, és la companyia elèctrica que ofereix pitjor servei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides