Artadi reconeix que pot ser la número dos de Forn a Barcelona

El futur de la consellera de la Presidència pot originar canvis al govern
Elsa Artadi
Elsa Artadi

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Elsa Artadi, ha reconegut que està rumiant la possibilitat de concórrer a les eleccions municipals com a número dos de Joaquim Forn, per bé que també ha assegurat que no ha pres cap decisió. 

En canvi, sí que ha avançat que si deixés el govern per fer el salt a la política municipal la seva decisió portaria modificacions en l’executiu que presideix Quim Torra. Segons Nació Digital, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, és ara per ara la persona triada per substituir Artadi com a titular de Presidència.

D’altra banda, també durant la roda de premsa posterior a la reunió del govern de la Generalitat d'aquest dimarts, Artadi ha confirmat que recuperarán parcialment quatre de les lleis socials tombades pel Tribunal Constitucional. En concret, aquelles parts no afectades per anul·lacions o suspensions de les normes relatives a canvi climàtic, igualtat de gènere, associacions de consumidors de cànnabis i l’Agència Catalana de Protecció Social. El govern preveu que el Parlament aprovi les normes en dos mesos.

El govern de Torra, a més, ha acordat autoritzar als seus departaments a engegar mesures per garantir als expresidents de la Generalitat “l’atenció i el suport que necessitin” per assegurar-los “el seu dret a viure dignament, durant totes les etapes de la vida”. Artadi ha especificat que el cas de l’expresident Pasqual Maragall, que pateix Alzheimer, ha motivat la decisió, que ha presentat com una adaptació de la normativa “a la situació i evolució personal de cadascun d’ells”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides