El prior del Valle de los Caídos, contra l’exhumació de Franco

El govern central diu que l’actitud de Santiago Cantera no aturarà el procés de retirada de les restes del dictador
Santiago Cantera

El prior del Valle de los Caídos, el benedictí Santiago Cantera, ha enviat una carta al govern central en la que diu que no autoritza l’accés a la cripta on està enterrat Francisco Franco per exhumar-ne el cadàver, segons va avançar El País.

D’aquesta manera ha respost el prior a la sol·licitud per poder entrar el temple que la ministra de Justícia va cursar ara fa dues setmanes a l’Església Catòlica. El benedictí argumenta que no hi ha consens per part de la família del general Franco i que el tema està pendent de recursos judicials.

Davant la “posició obstruccionista” del responsable de la basílica del Valle de los Caídos, des de l’executiu de Pedro Sánchez asseguren que seguiran endavant amb el procés d’exhumació de les restes mortals del dictador i que esperen que els responsables de l’Església desautoritzin Cantera.

El govern central diu que “esperava aquesta actitud per part d’aquest religiós”, recordant que “aquest religiós, abans d’ingressar en l’Orde dels Benedictins, va ser candidat a les eleccions generals del 1993 i als comicis europeus del 1994 per partit Falange Española Independiente”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides