La gossa Sota, un problema més per a Colau

Una entitat animalista d’Andalusia, la primera que denuncia el cas de l’animal mort pel tret d’un agent
Gossa Sota

Els amants dels animals estan en peu guerra per la Sota, la gossa que va morir pel tret d’un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La reacció ciutadana no té precedents i s’ha colat amb força enmig de l’agenda política barcelonina.

Una entitat animalista d’Andalusia ha estat la primera a denunciar el cas de la gossa. Algunes organitzacions s’hi ha adherit i el PACMA estudia fer-ho.

Des del dia dels fets s’han anat succeint concentracions als carrers, peticions en línia i protestes a través de les xarxes socials.

Prop de 200.000 persones han signat un manifest de PACMA per exigir responsabilitats per la mort de la Sota, un mestís de pagès de dos anys i mig que va passar gairebé tota la seva vida amb Tauru Ruusalu, un jove nòmada estonià que viu als carrers de Barcelona.

Dimecres passat, després d’un incident, el policia va apuntar i va disparar al cap de Sota a tres metres de l’estonià. La versió oficial diu que la gossa el va mossegar. Ruusalu ho nega i assegura, a més, que després dels fets els policies li van pegar.

El cas està als jutjats, amb denúncies creuades, mentre el Govern de l’alcaldessa Ada Colau va assegurar divendres que està “consternat” i que investigarà el cas.

Dissabte passat, milers de persones (4.000 segons l’organització) es van concentrar davant de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume, per reclamar “justícia per Sota”, i condemnar el policia “assassí”. En paral·lel, les campanyes de solidaritat de grups animalistes a Internet i de particulars que volen donar els seus diners en el cas i ajudar el jove propietari de la gossa es desfermen.

D’altra banda, molta gent, dolguda i indignada, també ha iniciat una campanya de pressió contra l’hotel que hi ha a prop d’on van passar els fets, ja que una ciutadania va dir per xarxes socials que eren ells els que havien avisat la Guàrdia Urbana. “Ens truquen unes 300 vegades al dia per insultar-nos i amenaçar-nos”, ha explicat a Animalados el director de l’Hotel Ayre. “Nosaltres no vam avisar la Guàrdia Urbana”, precisa.

L’alcaldessa Colau s’ha vist obligada a respondre a les protestes. En un missatge difós a través de les xarxes socials, l’alcaldessa demana “proves documentals i testimonis que hagin presenciat el fet i que estiguin disposats a declarar”. L’alcaldessa reclama “aclarir què va passar”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides