A quin famós ‘indepe’ s’acusa de banalitzar el nazisme?

'Escape room", de joel Joan
'Escape room", de joel Joan

L’actor i director Joel Joan. En recent article signat publicat El Nacional, un dels principals digitals independentistes, el filòsof i columnista Xavier Antich (germà del director del diari, José Antich) es mostra sorprès perquè l’obra de teatre Escape room no ha originat una polèmica similar a la de la vinyeta d’El Roto, assenyalada per molts com un exponent de banalització de l’holocaust.

Antich critica que és una comèdia on els actors interpreten persones que accepten participar en un joc on moren si no superen proves i on un altre dels personatges interpretats és l’oficial nazi Josef Mengele, i confessa que esperava que “un artefacte teatral tan banalment abominable mai no arribaria a pujar a un escenari en la forma que el vaig llegir”. De fet, destaca que "Escape room és una simulació sinistra d’una cambra de gas, amb les dutxes de Ziklon B incloses" i “converteix en excusa per a l’entreteniment i la diversió l’instrument més mortífer que ha creat un ésser humà en els mil·lennis de la seva existència sobre la terra”.

“És difícil no sentir una immensa repugnància moral per la il·lustració d'El Roto o per l’Escape room de Joel Joan i Hèctor Claramunt. I encara més: és difícil no sentir una immensa tristesa per les cultures que no són capaces de reaccionar davant de productes infames, com aquests, que banalitzen el sofriment de les víctimes com a excusa iconogràfica o visual per a una acusació política (El Roto) o com a excusa per a un entreteniment o un divertimento teatral (Escape room)”, critica.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari