Iglesias reclama una aliança antifeixista a ERC i el PDECat

El líder de Podemos vol que els partits nacionalistes prenguin nota de l'ascens de Vox a Andalusia
Pablo Iglesias
Pablo Iglesias

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha interpel·lat ERC i el PDECat després de la irrupció de Vox al parlament andalús, demanant-los que "prenguin nota del que està passant". Troba que els resultats d'aquesta formació d'ultradreta a Andalusia afecten "molt la vida dels catalans", per la qual cosa exhorta a ERC i el PDECat a bastir una aliança antifeixista.

En declaracions al programa radiofònic La Cafetera, el líder de la formació morada ha fet una crida en aquest sentit als partits que van ajudar a desallotjar el govern de Mariano Rajoy mitjançant una moció de censura. Diu que cal consolidar una alternativa a PP i Ciutadans, partits que segons ell formen un bloc que Vox pot "apuntalar".

Als partits nacionalistes -inclòs el PNB-, Iglesias els ha demanat que deixin enrere les seves diferències i assumeixin la necessitat d'"un compromís històric" contra "els enemics de les conquestes democràtiques i socials".

"El que els estem jugant és molt més important que uns Pressupostos o una legislatura", ha especificat. I per bé que admet que no ha cessat en els seus esforços perquè les formacions nacionalistes aprovin els comptes del govern espanyol, assegura que el repte que presenta Vox va "més enllà".

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides