La Moncloa garanteix un “judici just”

L'independentisme dona suport a la vaga de fam de Sànchez i Turull
Jordi Sànchez amb Jordi Turull
Jordi Sànchez amb Jordi Turull

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat el seu suport a la vaga de fam que ja han començat Jordi Sànchez i Jordi Turull a la presó de Lledoners. "La manca de garanties processals i l'ús del dret com una venjança s'han de denunciar", ha assegurat Torra a través del seu compte de Twitter.

Torra ha fet públic un comunicat en què descriu com "una de les pitjors barbaritats que s'han vist a Europa els últims anys" l'empresonament dels presos polítics. "La imatge i el prestigi de la justícia espanyola han tocat fons entre la comunitat internacional", diu el president, a més de retreure al Tribunal Constitucional que "dilati" el procés de recurs contra la presó preventiva.

El govern espanyol, en canvi, ha reaccionat amb recel a l'acció dels presos polítics i ha insistit que tots tindran "un judici just". "El poder judicial és independent i es farà justícia", han indicat fonts de la Moncloa en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha evitat valorar la decisió dels dos presos polítics i ha afirmat que es tracta d'una decisió "molt personal". Arrimadas sí que ha criticat que Òmnium Cultural hagi distribuït la fotografia de Sànchez, Turull, Rull, Romeva, Forn, Junqueras i Cuixart a Lledoners.

Arrimadas ha afirmat que la resta de presos no poden enviar fotografies a la seva família i ha demanat que els presos polítics tinguin "els mateixos drets davant la justí.

L'expresident Carles Puigdemont i l'anterior líder del Partit Popular de Catalunya (PPC), Xavier Garcia Albiol, s'han enganxat a Twitter arran d'una piulada d'Albiol que criticava Puigdemont per "mostrar la seva solidaritat amb els companys que inicien una vaga de fam" a través d'una fotografia on se'l veu menjant en un restaurant.

En aquest sentit, Puigdemont ha citat el tuit d'Albiol i li ha recordat que és "una foto de fa un any". Així doncs, l'expresident ha afirmat que "així ho fan tot: manipulant, mentint i sense ni un gram de decència i respecte".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides