Puigdemont s’ofereix com a número dos de Junqueras a les europees

L'expresident de la Generalitat s'inclina per esgotar la legislatura
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s'ha mostrat "absolutament disposat" a ser el número dos d'una llista a les eleccions europees encapçalada pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, qui va ser el seu vicepresident de la Generalitat. A més, suggereix com a número tres l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que es va instal·lar a Suïssa per evitar la causa sobre el procés investigada per la justícia espanyola.

Puigdemont troba que aquesta fórmula tindria "una potència invencible, com es va demostrar l'1-O", segons ha explicat a Catalunya Ràdio, per bé que ha afegit que no han presentat una oferta formal en aquest sentit a ERC i que es tracta d'una "idea improvisada". També ha indicat que "l'única opció que jo fos candidat a les europees" és com a número dos de Junqueras.

ERC, en qualsevol cas, s'ha mostrat refractària a tornar a formar una llista unitària independentista com va ser Junts pel Sí. De fet, la número dos d'ERC, Marta Rovira, ha expressat recentment que l'independentisme necessita unitat d'acció i estratègica, però no "uniformar-nos", en referència a les llistes unitàries, que troba que "ens limiten".

D'altra banda, Puigdemont ha dit que és partidari, a priori, d'esgotar la legislatura i no convocar eleccions quan el Tribunal Suprem dicti sentència sobre els dirigents del procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides