Quina careta es treu un dirigent de Tabàrnia?

Miguel Martínez
Miguel Martínez

Tabàrnia és una noció difosa per fer la guitza a l’independentisme. En síntesi, és la franja territorial que va de Barcelona a Tarragona, ambdues ciutats i les comarques properes incloses. Els seus promotors advoquen, si més no inicialment en conya, perquè sigui una nova comunitat autònoma espanyola si es fa realitat la secessió de Catalunya.

Però la passió per la concepció autonòmica entre els partidaris de la unitat d’Espanya no és unànime, ni molt menys, com tampoc en concret entre els tabarnesos. N’és prova l’Asamblea Nacional Española (ANE), una entitat presentada aquest cap de setmana com una antítesi de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que proclama com a missió el combat contra nacionalismes i populismes: d’entrada, ha proposat convocar un referèndum per eliminar les autonomies

El president de l’ANE és, de fet, l’empresari Miguel Martínez, el qual també encapçala la Plataforma per Tabàrnia i és conseller en cap de Tabàrnia, impulsada mediáticament pel dramaturg Albert Boadella i els periodistes Tomás Guasch i Jaume Vives. Pel que fa a la iniciativa explícitament antiautonòmica, al capdavant de l’ANE també hi ha el dramaturg Pau Guix com a vicepresident i Paula Fiestras com a secretària. 

El lema de la proposta de referèndum és Hola España. Adiós autonomías i totalitza poc més de 1.100 signants a Change.org l’endemà de la presentació. D’altra banda, l’ANE pretén lliurar un guardó a l’”Espanyol de l’Any”, al qual ja haurien nominat, entre més, el tenista Rafael Nadal, el filòsof Fernando Savater, l’empresari Amancio Ortega i el jutge Pablo Llarena -instructor del cas del procés al Tribunal Suprem-, a banda del president de Tabàrnia, Albert Boadella. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides