La Generalitat reclama 38 milions a Acciona per ATLL

El govern descarta pagar la indemnització de 1.000 milions que li reclama la companyia
Artur Mas i Andreu Mas-Colell
Artur Mas i Andreu Mas-Colell

Les posicions de la Generalitat de Catalunya i la companyia Acciona pel que fa a l'anul·lació del contacte d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) són distants fins al punt que es reclamen mútuament compensacions milionàries.

La comissió sobre la liquidació del contracte creada per la Generalitat conclou en el seu informe que la societat concessionària, encapçalada per Acciona, ha de pagar 38,42 milions d'euros a la Generalitat. A mes, exonera la Generalitat d'assumir la indemnització reclamada per Acciona, la qual disposa de deu dies per presentar al·legacions contra aquest informe. Acciona xifra la seva reclamació en més de 1.000 milions d'euros, 300 milions per la liquidació del contracte i 700 milions més per danys i perjudicis.

El Tribunal Suprem va anul·lar l'adjudicació d'ATLL enguany. Aquella privatització, la més important de la Generalitat, es va fer per un període de 50 anys i en aprovar-se va reportar uns ingressos comptables de 995,5 milions.

Però l'oficina encarregada de vetllar per l'adequació a les normes comunitàries dels contractes públics de la Generalitat, l'OARCC, va dictaminar que l'empresa guanyadora del concurs havia falsejat la seva oferta i, després d'una llarga sèrie de plets judicials els darrers anys, el Suprem va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), de manera que ATLL havia de tornar a mans de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides