L’amic americà del procés també entona ‘L’hora dels adéus’

Dana Rohrabacher, contacte conreat per Mas i Puigdemont, perd el seu seient a la Cambra de Representants
Dana Rohrabacher i Carles Puigdemont
Dana Rohrabacher i Carles Puigdemont

El contacte polític als EUA de més alt nivell exhibit pels dirigents del procés, Dana Rohrabacher, ha perdut el seu seient a la Cambra de Representants en la votació d'aquest dimarts. El seu rival demòcrata, Harley Rouda, un antic republicà, s'ha imposat per un estret marge i serà el representant a Washington del 48è districte de Califòrnia.

Rohrabacher, exassistent del president Ronald Reagan i congressista des del 1989, va rebre l'abril del 2017 l'aleshores president català Carles Puigdemont al seu despatx del Congrés nord-americà, i dies després va visitar Barcelona i es va reunir al Palau de la Generalitat amb el mateix Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

La posició pública de Rohrabacher sobre el procés sobiranista s'emmarca en el seu suport generalitzat a l'autodeterminació, que defensa també per a Escòcia i Califòrnia. De fet, va especificar que no promovia l'independentisme català. Així mateix, va dir que havia traslladat a Puigdemont que, basant-se en la impressió de felicitat i satisfacció general que s'havia endut de Barcelona, creia que un referèndum d'autodeterminació probablement seria una votació fracassada.

Fins ara president del subcomitè del Congrés dels EUA sobre Europa, Euràsia i Amenaces Emergents, i considerat per mitjans nord-americans el congressista favorit del líder rus Vladimir Putin, Rohrabacher es va reunir amb la líder de la ultradreta francesa Marine Le Pen abans de visitar Puigdemont a Catalunya. També havia arribat a sonar a les travesses com a secretari d'Estat després de la victòria de Donald Trump. Trump, per cert, havia mostrat el seu suport a la reelecció de Rohrabacher. Un tuit del president dels EUA en aquest sentit es manté com a obertura del compte de Twitter de Rohrabacher.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.