L’amic americà del procés també entona ‘L’hora dels adéus’

Dana Rohrabacher, contacte conreat per Mas i Puigdemont, perd el seu seient a la Cambra de Representants
Dana Rohrabacher i Carles Puigdemont
Dana Rohrabacher i Carles Puigdemont

El contacte polític als EUA de més alt nivell exhibit pels dirigents del procés, Dana Rohrabacher, ha perdut el seu seient a la Cambra de Representants en la votació d'aquest dimarts. El seu rival demòcrata, Harley Rouda, un antic republicà, s'ha imposat per un estret marge i serà el representant a Washington del 48è districte de Califòrnia.

Rohrabacher, exassistent del president Ronald Reagan i congressista des del 1989, va rebre l'abril del 2017 l'aleshores president català Carles Puigdemont al seu despatx del Congrés nord-americà, i dies després va visitar Barcelona i es va reunir al Palau de la Generalitat amb el mateix Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

La posició pública de Rohrabacher sobre el procés sobiranista s'emmarca en el seu suport generalitzat a l'autodeterminació, que defensa també per a Escòcia i Califòrnia. De fet, va especificar que no promovia l'independentisme català. Així mateix, va dir que havia traslladat a Puigdemont que, basant-se en la impressió de felicitat i satisfacció general que s'havia endut de Barcelona, creia que un referèndum d'autodeterminació probablement seria una votació fracassada.

Fins ara president del subcomitè del Congrés dels EUA sobre Europa, Euràsia i Amenaces Emergents, i considerat per mitjans nord-americans el congressista favorit del líder rus Vladimir Putin, Rohrabacher es va reunir amb la líder de la ultradreta francesa Marine Le Pen abans de visitar Puigdemont a Catalunya. També havia arribat a sonar a les travesses com a secretari d'Estat després de la victòria de Donald Trump. Trump, per cert, havia mostrat el seu suport a la reelecció de Rohrabacher. Un tuit del president dels EUA en aquest sentit es manté com a obertura del compte de Twitter de Rohrabacher.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides