El Govern marca distancies amb el Consell per la República

La consellera Artadi diu que "no està previst que tingui un rol en la part sectorial de l'acció de govern"
Elsa Artadi
Elsa Artadi

L'executiu de Quim Torra insisteix en el fet que el Consell per la República, que es presenta aquest dimarts, "no té finançament públic" perquè és "una entitat de dret privat". La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Elsa Atadi, ha afirmat que "la Generalitat té els seus objectius i el Consell té els seus", tot i que ha afegit que el nou ens "ha de tenir interacció" amb el govern català i "amb tot el que és la política a Catalunya".

Elsa Artadi no ha concretat en què consistirà aquesta interacció a l'afirmar que "la relació està per definir" i que "caldrà anar construint-la" per acomplir un acord de legislatura entre JxCat i ERC en crear una entitat que es vol que sigui un organisme "efectiu" com exigeix l'ANC.

La portaveu de l'executiu de Torra ha afirmat que el Consell "no està previst que tingui un rol en la part sectorial de l'acció del govern, però sí que tingui un rol en tot el moviment que ha permès implantar el mandat de l'1-O".

Artadi ha justificat que la presentació d'aquest consell es faci al Palau de la Generalitat argumentant que "allà s'hi porten a terme actes de tota mena", sent un indret que marca un "vincle institucional" amb el govern català, amb la voluntat de fer un "reconeixement que tenim cap al govern legítim i els exconsellers que en principi formaran part".

De fet, el Consell per la República estarà dirigit per l'exconseller de Salut, Toni Comí, que es troba fugit amb Carles Puigdemont a Bèlgica per evitar la justícia espanyola.

La consellera portaveu ha volgut donar a entendre que aquest consell pot ser una eina que ajudi a millorar les malmeses relacions entre els membres que formen l'actual govern de la Generalitat en recordar que a l'ens "hi ha gent de JxCat, PDECat i ERC" perquè "s'ha treballat colze a colze, sense diferències", afegint que això demostraria que ja "no hi ha dissonàncies en el Govern".

Elsa Artadi també ha rebaixat l'ultimàtum de Quim Torra a Pedro Sánchez, en el qual el president català demanava al president del govern central que donés resposta a les demandes dels independentistes. Segons ha dit Artadi, l'ultimàtum que acaba aquest dijous només feia referència al suport del PDECat al Congrés dels Diputats als pressupostos generals de l'Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides