“Si Casado pogués, ens afusellaria”

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha protagonitzat una picabaralla amb el líder del PP
Joan Tardà
Joan Tardà

El portaveu d'ERC a Madrid, Joan Tardà, ha protagonitzat una picabaralla amb el líder del PP, Pablo Casado, aquest dimecres al Congrés durant la seva intervenció posterior a la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez.

Tardà ha retret a Sánchez que doni ales a l'extrema dreta actuant com ho fa. "Si el senyor Casado pogués, ens afusellaria", ha afirmat el republicà, que ha recordat que el líder del PP ja va afirmar que Puigdemont acabaria com Companys, "i no es va disculpar". Les seves manifestacions han provocat la reacció dels escons del PP i la intervenció de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que ha demanat a tothom "respecte".

En aquest marc, Tardà ha advertit el president del govern espanyol que la seva formació "no seurà a cap taula de negociació" dels pressupostos si el govern espanyol no actua amb els presos en la direcció en què ho han reclamat els independentistes. "No fa falta que ens truquin, si no fan allò que els hem reclamat públicament", ha sentenciat Tardà.

Tardà també ha retret a Sánchez que hagi portat al Tribunal Constitucional la resolució del Parlament de reprovació del rei Felip VI. "El Parlament dirà el que li doni la gana, i si vol reprovar el Rei, el reprova, i ara està pensant de quina manera es pot fer callar la veu del Parlament", ha dit Tardà.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides