Primer ple a Berga sense Venturós

La fins ara alcaldessa ha rebut l'ordre que la inhabilita els pròxims sis mesos
Montse Venturós

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP) ja té l'ordre que la inhabilitat per a l'acció política durant els pròxims sis mesos. El jutjat de Manresa que va dictar la sentència per haver mantingut la bandera estelada al balcó de l'Ajuntament en dues convocatòries electorals i haver desatès els requeriments i instruccions de la junta electoral va traslladar ahir a Berga l'ordre d'execució de sentència.

De fet, ahir al vespre Venturós va comunicar a la resta de grups polítics que ja no presidiria el ple previst per aquest vespre, una sessió ordinària, que, inicialment, no planteja cap punt sobre la situació de provisionalitat del govern de la ciutat.

Venturós va anunciar la setmana passada que, tot i que oficialment no podria exercir com alcaldessa, ella volia continuar sent l'alcaldessa, encara que no tingués firma a l'Ajuntament. Una alcaldessa popular, del poble, però sense càrrec oficial, perquè la inhabilitació no li permet.

Tenir la inhabilitació avui, abans del 14 d'octubre, fa que l'actual cap de llista de la CUP i alcaldessa de Berga, pugui optar a liderar un nou projecte cupaire per a la ciutat, ja que el període d'inhabilitació acabarà uns dies abans que es tanqui el període d'inscripció de les llistes per a les properes municipals, previstes per a finals del mes de maig. Venturós no ha aclarit si serà la candidata, però té la porta oberta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari