La Generalitat usa els atemptats del 17-A per justificar pagaments investigats per l’1-O

El govern de Puigdemont va pagar 300.000 euros a un think tank de La Haya
Título de la imagen
Amadeu Altafaj i Carles Puigemont

L'excap de la delegació de la Generalitat a Brussel·les, Amadeu Altafaj, ha justificat davant del jutge que l'executiu de l'anterior president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pagués a un think tank amb seu a Holanda per analitzar diferents aspectes de l'actualitat del moment, com van ser els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017.

Davant del jutge del Jutjat d'Instrucció núm. 13 de Barcelona que investiga com es va pagar l'organització de la consulta independentista de l'1-0, Altafaj ha afirmat que es van pagar 286.765 euros a The Hague Center for Strategic per adequar l'estratègia internacional del govern de Puigdemont als nous temps, segons publica Vozpópuli.

Entre les justificacions per pagar quasi 300.000 euros a aquest think tank, l'exresponsable de la Generalitat a Brussel·les va citar el Brexit, l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, les afectacions dels ramaders de Lleida per les sancions de Rússia o l'augment del gihadisme, que segons Altafaj es va evidenciar en els atemptats del 17 d'agost.

Per a la Guàrdia Civil, aquests diners haurien servit en realitat per intentar internacionalitzar les aspiracions independentistes de l'executiu de Puigdemont, tot i que Altafaj va insistir a desvincular aquests pagaments de la celebració de l'1-O, i va justificar que l'aplicació de l'article 155 de la Cosntitució a l'administració catalana va impedir conèixer els consells d'aquest institut holandès sobre totes aquestes problemàtiques.

En qualsevol cas, a l'exresponsable de la delegació de la Generalitat davant la Unió Europea se li atribueix un presumpte delicte de rebel·lió per actuar amb abús del seu càrrec com a funcionari públic en activitats que suposen malversació de diners públics, revelació de secrets i desobediència en l'estratègia de difondre a l'estranger el referèndum i la contractació d'observadors internacionals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides