Torra: “Em nego a acceptar que no tinguem la majoria social”

El president de la Generalitat diu que una finestra d'oportunitat "poden ser moltes coses"
agbar
agbar

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat convençut que l'independentisme té la majoria social, tot expressant en una entrevista a Els Matins de TV3 que "em nego a acceptar que no tinguem la majoria social".

Quan li han indicat que això no vol dir que aquesta majoria existeixi, ha donat la raó a la periodista: "No, però jo m'hi nego perquè penso que l'independentisme en aquests moments ocupa l'espai central del país, té la majoria social, la té, està mobilitzat i està lluitant pels seus drets, i jo estic al seu costat".

"Això és tenir la majoria social", ha afirmat Torra quan li han recordat que el suport a partits independentistes mai ha superat el 50% dels vots en unes eleccions. I ha defensat el seu parer adduint: "Quin percentatge té l'unionisme? Un 36%?".

"Hem pogut votar com hem pogut votar, no hem pogut fer el referèndum d'autodeterminació amb garanties sense que ens peguessin (…) hem organitzat un referèndum d'autodeterminació amb una violència inimaginable en qualsevol altre país del món", ha dit sobre l'1-O i el suport a la secessió. "Molts vots no els vam poder comptar (…) però nosaltres li donem un valor constituent a aquest referèndum de l'1-O i a la seva plasmació política".

Causa i moments
Torra ha destacat que és "important recordar perquè estem treballant per la independència" i que "darrere d'aquesta idea hi ha la justícia de la independència". En aquest sentit, el president de la Generalitat ha afirmat que la independència "s'alça" com "una causa justa i justificable" quan "un poble se sent atacat" i "els drets civils, socials i nacionals són conculcats dia a dia".

Sobre el seu plantejament de "crear moments", Torra ha dit que una finestra d'oportunitat "poden ser moltes coses", entre les quals ha citat "unes eleccions" i "la causa justa de la independència". D'altra banda, assegura que està disposat a arribar "tan al final com el Parlament vulgui".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides