Puigdemont diu al “rei del 3-O” que “no és benvingut a Catalunya”

Torra malda per implicar Felip VI en les negociacions amb el govern de Sánchez
torra puigdemont jxcat
torra puigdemont jxcat

“Institucionalment, el Rei del 3-O no és benvingut a Catalunya”, ha manifestat l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una entrevista concedida a El Nacional. Aquestes paraules es coneixen hores abans que l’actual president, Quim Torra, es reuneixi amb Puigdemont a Alemanya. Es preveu que enraonin sobre la presència de Torra a la cerimònia inaugural dels Jocs del Mediterrani, que se celebren a Tarragona, on hi serà el rei d’Espanya, Felip VI, presidint l’acte.

Puigdemont ha lamentat -“ja és gros”- “que li hàgim de recordar al cap d’Estat que el seu deure és ser cap d’Estat de tots, els que li cauen bé i els que no li caiem bé. Si no, no és el cap d’Estat constitucional i, per tant, la seva figura entra en una crisi constitucional claríssima. Però li hem de recordar. No ha actuat, no s’ha comportat com a cap d’Estat de tots els ciutadans de l’Estat espanyol”.

Les darreres hores no han reeixit els intents del president Torra per implicar Felip VI en la negociació entre els governs espanyol i català, entre els quals destaca la carta remesa pels tres darrers presidents de la Generalitat, Artur Mas, Carles Puigdemont i el mateix Torra, demanant-li que rectifiqui el seu discurs del 3-O i que demani disculpes al “poble de Catalunya”. El missatge va ser reenviat per la Zarzuela a la Moncloa. Torra i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran a Madrid el 9 de juliol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides