Protecció de Dades haurà d’investigar la filtració dels 33 jutges sobiranistes

L'Audiència Nacional dóna la raó als afectats, que van ser assenyalats per 'La Razón'
jutges la razon
jutges la razon

La sala contenciosa administrativa de l’Audiència Nacional ha condemnat l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) a tornar a investigar la filtració de dades i fotografies de 33 jutges sobiranistes que van ser publicades pel diari La Razón el 2014.

La sentència obliga l’AEPD a pagar les costes del procediment judicial i dóna la raó als denunciants, els quals en un primer moment, en denunciar els fets davant l’agència estatal, havien rebut per resposta l’arxivament.

L’AEPD havia adduït que no havia pogut identificar el responsable de la filtració. Per a l’Audiència Nacional, aquella investigació va quedar incompleta i hauria d’haver determinat responsabilitats sobre la custòdia dels fitxers.

La causa oberta contra el diari La Razón va ser arxivada el 2016 per l’Audiència de Madrid i el director del rotatiu, Francisco Marhuenda, va ser desimputat.

Algunes de les dades filtrades procedien de l’arxiu del Document Nacional d’Identitat (DNI). Els 33 jutges assenyalats per La Razón havien signat un manifest en defensa de la legalitat de la consulta del 9N.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides