Torra s’ofereix a acollir els refugiats

Altres comunitats com València, Euskadi i Navarra també han manifestat la seva disposició
Aquarius
Aquarius

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert acollir a Catalunya els 629 refugiats rescatats per MSF i Sos Mediterranée, ara a bord del vaixell Aquarius, després de la negativa d’Itàlia i que el Govern central hagi ofert que atraqui al port de València. “Des del Govern ens oferim a acollir als més de 600 refugiats de l’Aquarius”, ha anunciat en una publicació a Twitter.

Torra també ha assegurat que reitera l’oferiment de l’anterior Govern per rebre 1.800 refugiats “entre institucions i entitats d’arreu del país, 600 directament per la Generalitat”.

L’oferta del president se suma a la proposta formal que ha traslladat el Govern espanyol a l’ONU perquè l’embarcació atraqui al port de València. Una oferta “personal i directa” del president del Govern, Pedro Sánchez, que ha aplaudit la comunitat internacional.

Poc després, el Govern del País Basc mostrava la seva predisposició a acollir unes 60 persones de les que viatgen a l’Aquarius. “Mostrem disposició d’acollir al 10% de les persones que es troben en el vaixell ‘Aquarius’. Ho hem transmès al Govern espanyol i a ACNUR. És qüestió de dignitat humana i de respecte als drets humans”, justificava el lehendakari, Iñigo Urkullu. Missatge molt similar al que ha llançat el Govern navarrès, que també s’ha mostrat obert a acollir un 10% dels refugiats presents en l’esmentat vaixell.

Poc abans que Sánchez anunciés la disposició del govern espanyol d’acollir els refugiats que Itàlia no deixa atracar als seus ports, els alcaldes de València i Barcelona també s’han ofert per l’acollida.

D’altra banda, Metges Sense Fronteres han agraït el gest del Govern espanyol. Això no obstant, també ha manifestat els seus temors a la llarga travessia de l’Aquarius fins a Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides