Puigdemont convoca el PDECat a Berlín

L'expresident té previst comunicar aquest divendres el nom del nou candidat a la investidura
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat amb caràcter d’urgència la direcció del PDECat a Berlín per aquest divendres per, previsiblement, informar sobre qui ha decidit que sigui el nou candidat per a ser investit president.A la reunió està previst que hi assisteixin la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, la presidenta del partit, Neus Munté i la presidenta del Consell Nacional de la formació, Mercè Conesa.

D’aquesta manera, tot apunta que Puigdemont ha optat per aplicar l’anomenat pla D després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi decidit suspendre cautelarment la reforma de la Llei de la presidència de la Generalitat i del Govern que preveia poder investir Puigdemont sense que aquest fos present al Parlament de Catalunya.

Després de comunicar la seva decisió a la direcció del PDECat, Carles Puigdemont comunicarà a través d’una connexió telemàtica al grup parlamentari de JxCat el nom del nou candidat, segons apunta El Confidencial. Després, Puigdemont comunicarà la decisió a ERC, i finalment, seria a través de TV3 que l’expresident faria pública la seva decisió.

A partir d’aquí, també sembla segur que el president del Parlament, Roger Torrent, convocarà el ple d’investidura pel pròxim dilluns, 14 de maig, tot i que el nou president de la Generalitat acabaria sent investit per majoria simple amb els vots a favor de JxCat i ERC i l’abstenció de la CUP, el dimecres 16.

El ball de noms sobre qui pot ser el candidat o candidata del pla D de Puigdemont a la investidura a passat pràcticament per gairebé tots els diputats de JxCat, després de la impossibilitat d’investir al mateix Puigdemont, l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez i l’exconseller de la Presidència, Jordi Turull; el primer per estar fugit a l’estranger i els altres dos per estar a la presó per ordre del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, també ha avançat que les diputades republicanes al Congrés, Ester Capella i Teresa Jordà seran conselleres, amb tota probabilitat de Justicia i Agricultura, respectivament, del nou executiu català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides