Un exalt càrrec diu que el Govern “desitjava” les càrregues policials

L'exsecretari de Comunicació d'Artur Mas, Josep Martí, escriu sobre el procés de l'1-O
Josep_Marti
Josep_Marti

A poc a poc van apareixent veus des del sobiranisme que n’expliquen les interioritats i, en algun cas, fan autocrítica de com s’han fet les coses. Una d’elles és la de Josep Martí, exsecretari de Comunicació de la Generalitat d’Artur Mas, que publica “Com vam guanyar el procés i vam perdre la República” (ED Llibres).

El sobiranisme va buscar deliberadament el xoc de trens durant el referèndum segons indica ara Martí. “Se sabia que hi hauria càrregues el dia 1-O i en alguns entorns sobiranistes no només es donava per fet sinó que es desitjava”, afegeix.

També revela que “hi va haver intents fins a última hora per part dels Mossos d’Esquadra de trobar una solució que evités aquest escenari desplaçant les votacions al carrer” però que “Carles Puigdemont va desestimar aquesta possibilitat”. “L’Estat espanyol havia respost a la provocació tal com estava previst”, escriu.

Al final de l’obra, reconeix igualment que el procés va ser “una lluita pel poder, pel repartiment del poder”. També que no va ser un moviment polític impulsat per la gent com s’ha dit sempre sinó encoratjat des del Palau de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides