L’ANC tenia un pla per fer front l’article 155

Planejava crear un banc públic, interceptar impostos i impulsar una vaga general
tv3 jordi sanchez
tv3 jordi sanchez

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es va plantejar un pla a la desesperada per fer front l’article 155 quatre dies abans que el Senat aprovés la seva aplicació a Catalunya i que el Parlament votés la Declaració Unilateral d’Independència (DUI). El pla va ser enviat per correu electrònic per Teresa Mira, des del seu mail corporatiu de l’Assemblea, al president de l’entitat, Jordi Sànchez, el 23 d’octubre.

“A l’arxiu adjunt, Pla de contingències, es realitza un pla polític i d’accions que pot emprendre l’Assemblea davant la imminent aplicació de l’article 155”, segons indica un informe de la Guàrdia Civil sobre la correspondència electrònica dels líders del procés encarregat pel jutge del Suprem que instrueix la causa, Pablo Llarena, a què ha tingut accés la Vanguardia.

El pla de contingència consistia a “crear una banca pública com a eina d’autofinançament” que pogués “emetre deute” i que fes “una crida a fer un banc de voluntaris”. A més, l’ANC volia “interceptar els impostos” i “coordinar la defensa territorialitzada dels punts vulnerables”.

Els autors de pla plantejaven també “realitzar una formació accelerada de defensa pacífica i no violenta en pocs dies”; una “mobilització intensa en defensa de les institucions, l’escola, etc.”. El pla tenia com a “motiu primer” la “protesta i es completava amb dos “divises”.

La primera divisa era la constitució de “la taula per la democràcia que avaluï les opcions d’atur, vaga o mobilització multitudinària permanent”. I la segona divisa passava per “organitzacions coordinades per preparar un pla de xoc” amb “Òmnium Cultural, els CDR, estudiants i bombers. La idea consistia a convocar a través de les xarxes per “preparar una possible vaga general”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.