Com veu ERC el pas endavant de Jordi Graupera?

graupera faqs tv3
graupera faqs tv3

ERC marca distàncies amb la conferència convocada aquest dia 20 pel filòsof Jordi Graupera per presentar “Una proposta per Barcelona”, de la qual no s’han concretat gaires detalls, més enllà que diversos mitjans han avançat que proposarà unes primàries perquè les forces independentistes concorrin plegades amb un únic candidat a les eleccions municipals del 2019 per conquerir l’Ajuntament de Barcelona.

Tot i manifestar respecte per la iniciativa, ERC destaca que ja tenen un candidat fruit del seu propi procés de primàries, Alfred Bosch, i que no se senten vinculats per la figura de Graupera. De fet, a ERC indiquen que la llista única sempre la proposa el mateix espai polític -el de l’antiga Convergència- per lligar-los curt davant una perspectiva de ser superats, i associen aquest darrer moviment a la successió del darrer cap de llista convergent i exalcalde, Xavier Trias.

Una font d’ERC, que no amaga el seu malestar, diu que al partit perceben que la idea de Graupera s’encaminaria a un “Junts per Barcelona” amb connexió amb Bèlgica, on el filòsof s’ha reunit els darrers dies amb Carles Puigdemont. També destaca el fet que aquesta iniciativa no hagi bastit ponts amb la CUP.

Graupera ha explicat que no ha pactat res d’entrada amb cap partit ni té ningú darrere, però que es reuneix “amb tothom qui em crida”. Segons ha escrit també a Twitter, ha enviat la seva proposta a Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis, l’ha explicada a Bosch i Trias, i, Puigdemont a banda, també volia traslladar-se-la en persona a l’exconsellera Clara Ponsatí i al diputat d’ERC i dirigent de Demòcrates Antoni Castellà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides