Sis diputats independentistes a la corda fluixa

Fins a tretze diputats de Junts per Catalunya i ERC estan imputats pel seu paper al procés
Jordi Turull
Jordi Turull

La possibilitat que el president del Parlament, Roger Torrent, traslladés la responsabilitat al ple de la cambra catalana la decisió de mantenir o ajornar la investidura de Carles Puigdemont ha posat en una difícil situació a sis diputats independentistes. Es dona la circumstància que Carme Forcadell, sent presidenta de la cambra catalana, ja havia traslladat al ple del Parlament la presa de decisions que entraven en conflicte amb els tribunals.

Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Guinó tots tres de Junts per Catalunya, i Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa d’ERC, es troben en una delicada situació, ja que estan en llibertat sota fiança, investigats pel Tribunal Suprem pel seu paper en el procés independentista.

Aquesta situació els obliga a ser curosos a l’hora d’actuar políticament, ja que en funció de les decisions que prenguin, el jutge podria decidir tornar-los a posar a la presó mentre esperen la celebració de judici.

A aquests sis diputats se’ls hi ha d’afegir uns altres set que estan imputats pels mateixos fets tot i que es troben en diferents situacions processals. D’aquests set, dos estan a la presó, cas d’Oriol Junqueras i Jordi Sánchez, dos més es troben fugits a Brussel·les, cas de Carles Puigdemont i Toni Comín, i uns altres tres que estan en diferents situacions judicials, cas de Marta Rovira, Josep María Jové i Lluís Salvadó.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari