TV3 ‘compensa’ Roures

'Tarda oberta' caurà de la graella per l'afer de l'IVA, però s'emetrà el documental de Mediapro sobre l'1-O
roures 324
roures 324

Els problemes econòmics que pateix TV3 per la reclamació de 147 milions d’euros originada pels nous criteris d’Hisenda sobre l’IVA afectaran la producció externa que encarrega la televisió pública catalana, segons ha anunciat el seu director, Vicent Sanchis. De manera particular, durant el febrer desapareixerà Tarda oberta, el programa de Mediapro que TV3 emet a la tarda de dilluns a divendres.

El sotrac per la reducció de la inversió en producció, a curt termini i pel que fa a Mediapro, es veurà compensat per l’emissió d’un producte afí al relat del sobiranisme, a l’estil de Las cloacas de Interior, amb què el conglomerat que dirigeix Jaume Roures, bàsicament, va adaptar al format audiovisual les indagacions de Público sobre l’anomenada operació Catalunya.

El pròxim 9 de gener, l’espai de documentals Sense Ficció emetrà 1-O, elaborat per iniciativa de Mediapro, segons publica Crónica Global citant un portaveu de TV3, i centrat en els fets ocorreguts a cinc col·legis on es va votar el referèndum que la Generalitat havia convocat però les autoritats de l’Estat central havien prohibit.

Roures i Mediapro s’han mantingut ben a prop del nucli polític processista. De fet, el conglomerat audiovisual va muntar el centre de premsa de l’1-O i va cobrar 10 euros als periodistes per poder-hi accedir. També va exercir d’amfitrió d’Oriol Junqueras quan, com a vicepresident de la Generalitat, va visitar els EUA. A més, recentment, ha acollit l’inici de campanya de Junts per Catalunya, la candidatura liderada per l’expresident Carles Puigdemont. Abans, sent encara president, Puigdemont havia participat en la inauguració d’una exposició sobre Mediapro, grup empresarial pel qual va expressar “admiració”, i va convidar “a tothom” a visitar-la.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides