Puigdemont té deu dies per acatar el 155 si vol cobrar la pensió

Si l'expresident sol·licita cobrar-la, l'acatament és automàtic
puigdemont rtbf.be
puigdemont rtbf.be

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dictat una instrucció per la qual demana que se l’informi en el termini de deu dies hàbils si el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, ha sol·licitat acollir-se a l’Estatut d’expresidents de la Generalitat i cobrar així la pensió que li correspondria, que estaria al voltant dels 112.000 euros.

Aquesta sol·licitud equivaldria a acatar de manera implícita l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que, entre altres mesures, inclou el seu propi cessament, així com el de la resta del Govern català.

Si Puigdemont s’acollís a l’Estatut d’expresidents, estaria reconeixent que no és el “president legítim” de la Generalitat com s’ha definit a si mateix i admetria que el seu estatus ha passat a ser el d’expresident.

La Llei de l’Estatut dels expresidents, que va impulsar en el seu moment l’expresident Jordi Pujol, preveu que Carles Puigdemont pugui cobrar una assignació corresponent al 80% del salari que estava cobrant com a president.

En el cas de Puigdemont, el seu sou públic com a president de la Generalitat ascendia a uns 140.000 euros bruts, per la qual cosa en el cas que sol·licitar-ho i ser acceptat podria tenir dret a percebre una assignació aproximada de 112.000 euros anuals, una mica més de 9.000 euros bruts al mes.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari