Fiscalia demana presó per Forcadell i tres membres de la Mesa

Per Barrufet sol·licita presó eludible sota fiança de 50.000 euros i per Nuet llibertat amb mesures cautelars
forcadell 1-O votant
forcadell 1-O votant

La fiscalia ha demanat presó per a Carme Forcadell i els altres membres querellats de la mesa del Parlament, tret de Joan Josep Nuet. La petició és de presó sense fiança per a Forcadell i tres membres més de la mesa: Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó. En el cas de Ramona Barrufet, la petició és de presó eludible amb fiança de 50.000 euros. I, en el cas de Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí Que Es Pot, la fiscalia sol·licita compareixences periòdiques als jutjats.

Tots sis han declarat davant el Tribunal Suprem investigats per rebel·lió, sedició i malversació. Forcadell i els membres sobiranistes de la mesa han afirmat que han acatat l’aplicació de l’article 155, i que la declaració d’independència del 27 d’octubre va tenir un caràcter simbòlic. Això és el que ha transcendit de la declaració de Carme Forcadell i els membres sobiranistes de la mesa.

Ramona Barrufet, que ha declarat a la tarda, ha afirmat davant el jutge que l’1-O no va tenir validesa i no comptava amb garanties. També s’ha desmarcat de la via unilateral i ha assegurat que el procés només es pot abordar des d’un pacte polític.

L’ultim a declarar, des de quarts de 6 i durant aproximadament mitja hora, ha estat Joan Josep Nuet, que ha acreditat que va votar en contra de la tramitació de la declaració d’independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides