Puigdemont esbronca les autoritats europees

El president cessat ha aprofitat l'escalf de 200 alcaldes per criticar la passivitat de la UE
Título de la imagen
Título de la imagen

Convocats per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), uns 200 alcaldes independentistes s’han trasllat avui a Brussel·les per fer costat al president i consellers cessats, instal·lats a la capital europea.

Després de sengles discursos dels consellers cessats, el president destituït, Carles Puigdemont, ha aprofitat la projecció de l’acte per interpel·lar durament les autoritats europees. Així, Puigdemont ha preguntat al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker: “És aquesta l’Europa que vostè vol?”, i li ha recordat el “Govern empresonat” i li ha preguntat si “continuarà ajudant” a Mariano Rajoy si aquest no respecta els resultats del 21-D.

Al llarg del seu discurs, Puigdemont ha denunciat les “prohibicions, suspensions i empresonaments” a Catalunya. “No és una història nova”, ha apuntat l’expresident i ha al·ludit l’execució de Lluís Companys pel franquisme, ajudat pel nazisme. “No ho oblidarem mai”, ha afirmat. “Avui aquest feixisme, de manera impune, participa en manifestacions”, ha afegit

L’objectiu de la trobada dels 200 alcaldes a Brussel·les ha estat el de traslladar a les institucions europees el problema català i exigir més implicació de la UE i la llibertat de vuit consellers destituïts, inclòs el vicepresident Oriol Junqueras, empresonat la setmana passada per la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, i els presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Cuixart (Òmnium) i Jordi Sànchez(ANC).

L’anècdota de la jornada s’ha produït abans del viatge. Els alcaldes s’han vist obligats a facturar les seves vares, que finalment han viatjat al celler de l’avió, perquè “les podien utilitzar com a armes”, han al·legat els responsables de la seguretat aeroportuària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides