Maza creu que “prou paciència ha tingut l’Estat de dret”

El fiscal general de l'Estat nega que rebi instruccions del govern espanyol
maza ser
maza ser

“En aquest cas, els fets arrenquen fa dos anys, jo crec que prou paciència ha tingut el sistema l’Estat de dret”, ha expressat a la Cadena SER el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, sobre el ritme amb què la justícia ha decretat l’ingrés a la presó de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i vuit exconsellers.

Maza ha rebutjat que es tracti d’un cas d’indefensió i ha negat categòricament cap contacte per la seva part amb el govern espanyol que hagi compromès la seva autonomia. En aquest sentit, ha dit que ni rep instruccions ni demana permís.

Quant a la imputació del delicte de rebel·lió als membres cessats del govern que han ingressat a la presó, el fiscal general de l’Estat sosté que existeix aquest delicte perquè troba que hi va haver violència abans i després de l’1-O. A més, ha afegit que “l’element fonamental de la rebel·lió és el tendencial” i l’objectiu d’independitzar-se, “abolir la Constitució”.

D’altra banda, ha assegurat que els membres del govern que han perdut la seva llibertat aquest dijous potser podrien haver evitat l’empresonament si haguessin manifestat que acceptaven la Constitució i l’aplicació de l’article 155.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.