Rajoy assumeix la presidència del Govern català

El BOE publica que el president del govern espanyol agafa les competències i les delega a la vicepresidenta
Saenz_Santamaria_Rajoy
Saenz_Santamaria_Rajoy

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat un reial decret pel qual el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “assumeix les funcions i competències que corresponen al president de la Generalitat de Catalunya, previstes en l’Estatut d’Autonomia”; la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, assumeix les competències que corresponen al vicepresident de la Generalitat, i els ministres assumeixen les respectives carteres dels consellers de Catalunya. Així, “com a titulars dels seus departaments, queden habilitats per a l’exercici de les funcions”.

Tot i que el president Rajoy assumeix les funcions i atribucions del president de la Generalitat, i la vicepresidenta les del vicepresident del Govern, en el decret hi ha un apartat específic en el qual el cap del Govern “delega les funcions que se li atribueixen” en l’article del decret que li atribueix les competències del president. La delegació recau “en la vicepresidenta del Govern i ministra per a les Administracions Territorials”. D’aquesta manera, Soraya Sáenz de Santamaría serà qui actuï com a presidenta de la Generalitat i aglutinarà les seves funcions.

Amb aquest decret es descarta la possibilitat que el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, pugui ser designat provisionalment nou president de la Generalitat, tal com s’havia especulat fins al moment. De fet, el mateix Millo ha comentat aquest mateix dissabte que entén que no canviarà la seva condició actual i seguirà sent el delegat del Govern.

“El president Rajoy és ara mateix la primera autoritat de Catalunya”, ha comentat Millo en una entrevista a RAC1, que també ha obert la porta a què en les pròximes hores, dies o setmanes pugui haver-hi més cessaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides