Rajoy anunciarà demà si aplica l’article 155

El president ha convocat un consell de ministres per donar resposta a la crisi catalana
soraya
soraya

El Govern espanyol ha considerat “inadmissible” que Carles Puigdemont declari de manera “implícita” la independència i després la suspengui. En la seva compareixença, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat que no es pot donar validesa a la llei del referèndum suspesa pel Tribunal Constitucional, ni donar “com a vàlid el supòsit recompte d’un referèndum fraudulent i il·legal”. Tampoc es pot “donar per fet que els catalans han dit que volen independència”.

La vicepresidenta ha informat també que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat per demà al matí un consell de ministres extraordinari per donar resposta a l’actitud del govern català. També ha dit que Rajoy està en contacte amb altres grups polítics per arribar al màxim de consens en la reacció. Sobre la taula es manté la possibilitat d’aplicar l’article 155 de la Constitució i suspendre així l’autonomia catalana.

D’altra banda, Pablo Iglesias, en nom de Podemos, ha alabat el “seny” del president Puigdemont i ha reclamat a Rajoy que s’oblidi de l’article 155 i es posi a dialogar. En contrast, Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha parlat de cop i ha demanat a Rajoy eleccions a Catalunya.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides