Quin tuit polèmic ha enviat Ramon Tremosa?

tremosa twitter xile
tremosa twitter xile

L’eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa ha difós a Twitter aquest dilluns la imatge d’una noia encarant-se amb un agent antiavalots donant a entendre que correspon a les mobilitzacions a favor de l’1-O. En realitat, ha acompanyat de l’etiqueta #CatalanReferendum una imatge que correspon a protestes que van tenir lloc a Xile durant la commemoració del cop d’Estat del general Augusto Pinochet, que va tenir lloc l’11 de setembre del 1973.

A banda de la premsa xilena, mitjans com la BBC i The Guardian van publicar la imatge, obra d’un fotògraf de l’agència Reuters. Si l’ús en el marc de l’1-O és un intent de manipulació, una errada per ignorància o té una intenció retòrica que no ignora el context original només ho sap Tremosa. Però ara que les xarxes van plenes de falsedats i veritats no sempre fàcilment discernibles, podria haver afinat millor triant una de les moltes imatges de l’acció dels antiavalots que expressen allò que vol denunciar. L’uniforme de l’agent xilè, per cert, és molt diferent dels que s’han vist aquests dies a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides