El ministre Zoido diu que la policia actua amb “proporcionalitat”

zoido
zoido

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha demanat als promotors de l’1-O –i, en concret, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont– que parin el referèndum il·legal. “Si volien tenir una foto ja l’han aconseguit, ara que tornin a recuperar la raó“, ha afegit.

En declaracions a La Sexta, ha assenyalat a Puigdemont com a responsable de la “desraó” que s’està produint. “Que parin aquesta autèntica bogeria” a la qual estan portant al poble català, s’ha queixat. “Són els únics responsables, no mirin a les forces de seguretat que volen restablir l’ordre i que prevalgui la democràcia”, ha continuat el titular d’Interior.

Zoido ha subratllat que està “en mans” de Puigdemont que la normalitat i l’ordre tornin a Catalunya, i que aquesta torni a ser l'”exemple” que sempre ha estat, doncs els seus ciutadans no es mereixen aquest “paripé irracional” en el qual fins i tot “estan disposats a utilitzar a gent gran i a nens“.

El ministre també ha confirmat que els Mossos han demanat “per escrit” l’ajuda de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per “dur a terme determinades actuacions” en relació amb el referèndum.

Finalment, ha subratllat la proporcionalitat de l’acció de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. “És veritat que en algunes intervencions s’han trobat situacions complicades, però s’ha garantit la proporcionalitat“, ha afirmat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides