Cessen Josep Maria Jové per evitar la multa del TC

El Govern de la Generalitat agraeix els serveis prestats al fins ara secretari general d'Economia
jove erc economia
jove erc economia

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha anunciat el cessament de Josep Maria Jové, secretari general d’Economia, per evitar que hagi de pagar la multa imposada pel TC per la seva implicació en el referèndum independentista de l’1-O.

Turull ha afirmat que el TC demana Jové s’autoinculpi o haurà de pagar una multa diària de 12.000 euros, afegint que “per protegir a aquesta persona, el Govern decreta el seu cessament, des del reconeixement i l’agraïment a la seva persona”.

Sobre les accions que està portant a terme l’estat per fer front a la convocatòria de l’1-O, Turull ha dit que “és un autèntic bumerang cap a ells”, i que “de l’Estat, menys política i diàleg, pots pensar en tot. Però estem tranquils”.

Respecte a la disponibilitat de locals previstos per a fer la consulta, el conseller de la Presidència ha dit que “de moment considerem que les incidències són mínimes i les anirem resolent”, i ha afegit que “el criteri és que sigui el màxim igual que en les darreres eleccions”.

Jordi Turull ha insistit que “no hi ha un altre escenari ni un altre pla que el referèndum de l’1 d’octubre. Per cada problema hi haurà una solució”.

El conseller Turull també ha criticat el desplegament que estan fent les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat davant de la convocatòria del referèndum, i ha dit que el govern central “acollint-se a una llei anterior al desplegament dels Mossos, la Guàrdia Civil arriba a Catalunya per terra, mar i aire”.

Turull ha defensat que no cal cap desplegament policial per part de l’Estat, ja que les mobilitzacions que s’estan fent a Catalunya “tothom ha vist com de pacífiques i alegres han estat totes les manifestacions que s’han portat a terme”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides