L’alcalde de Sabadell no declararà davant la Fiscalia

Els alcaldes que han estat citats aquest dimarts s'han negat a declarar
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres, 20 de setembre, els alcaldes independentistes segueixen declarant com a investigats per haver donat suport al referèndum del pròxim 1 d’octubre. Avui ha estat citat a les deu del matí l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que serà investigat per haver comès presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

Serracant, de Crida per Sabadell on hi està integrada la CUP, ja ha avançat que no anirà a declarar perquè considera que hi ha una “constant vulneració de drets fonamentals per part de l’Estat“. “No aniré a declarar per estar defensant els drets del poble; tinc l’obligació de garantir que la ciutadania pugui decidir lliurement el seu futur”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, que ha donat a conèixer la seva citació a través del seu compte de Twitter, ha titllat “d’inacceptableque es continuïn coartantels drets fonamentals de les persones, com ara el dret d’expressió, de reunió, d’associació i de premsa“. En lloc d’anar als jutjats, el batlle farà un posicionament públic per tal de denunciar aquesta “vulneració” de drets i defensar “la voluntat i compromís perquè la ciutadania pugui expressar-se i decidir”.

El Ministeri Públic també ha citat aquest dimecres a Albert Batet, alcalde de Valls, i a Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, tots dos diputats al Parlament. I a les fiscalies provincials també han estat citats Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Ramon Royes, alcalde de Cervera. Tots quatre alcaldes són militants del PDCat, tot i que en les passades eleccions municipals ho van fer sota les sigles de CDC.

També han de compareixer aquest dimecres davant el fiscal Josep Piferrer, alcalde de Palafurgell, i David Rodríguez, alcalde de Solsona, tots dos d’ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides