El jutge suspèn l’acte a favor de l’1-O a Madrid

L'alcaldessa, Manuela Carmena, té tres dies per presentar al·legacions
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge ha donat la raó al Partit Popular de l’Ajuntament de Madrid i ha suspès la celebració de l’acte a favor del referèndum independentista convocat pel Govern de la Generalitat per l’1-O. L’acte a la capital d’Espanya s’havia de celebrar el pròxim diumenge a la Sala de Terneras de Matadero.

El titulat del Jutjat número 3 del Contenciós-Admistratiu ha suspès de manera cautelar la cessió de l’espai de titularitat municipal, i ara el govern de Manuela Carmena té tres dies per presentar al·legacions.

La resolució judicial diu que la cessió de l’espai va contra “el que disposa la Constitució Espanyola, en l’article 1 i 2”, i afegeix que “la cessió del local implica afavorir un acte de suport a una consulta convocada per una llei que ha estat suspesa en la seva eficàcia pel Tribunal Constitucional”.

El portaveu del PP al consistori madrileny, José Luis Martìnez-Almeida, ha dit que “la Justícia ha posat en el seu lloc a Carmena amb un acte demolidor que l’obliga a rectificar”.

L’acte havia estat organitzat per l’associació Madrileños por el derecho a decidir, un col·lectiu que defensa que “es facin consultes sobre els necessaris canvis polítics i socials que cal introduir en el règim del 78”.

Entre els membres d’aquest col·lectiu, i un dels sol·licitants de l’espai per fer l’acte a favor de l’1-O, es troba el número 41 de la llista d’Ahora Madrid, Pedro Casas, fet que l’alcaldessa Carmena ha qualificat d'”irrellevant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides