L’explosió d’Alcanar va frustrar un gran atemptat a Barcelona

Els Mossos han detingut a quatre persones i busquen encara el conductor de la furgoneta
Título de la imagen
Título de la imagen

El grup terrorista que dijous i la matinada de divendres va causar 14 morts en els atacs de Barcelona i Cambrils preparava, des de feia mesos, un gran atemptat amb artefactes explosius a Barcelona. Els seus plans, però, es van veure frustrats per l’explosió fortuïta d’unes bombones de butà en un habitatge d’Alcanar.

“L’explosió d’Alcanar va fer que ja no comptessin amb el material necessari per preparar atemptats de més abast a Barcelona”, ha explicat a primera hora de la tarda el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. “Probablement estaven buscant un altre tipus d’atemptat”, ha afegit Trapero.

La relliscada amb les bombones de butà els va portar a improvisar i a actuar “de manera més rudimentària”. Els terroristes van decidir dur a terme llavors atropellaments massius, primer a la Rambla de Barcelona i, més tard, al passeig marítim de Cambrils. En el primer cas, una furgoneta va atropellar a desenes de persones (amb el resultat de 13 morts) i, en el segon, van resultar ferides a set persones. Una d’elles és una dona que va ser apunyalada i ha mort aquest divendres.

Quatre persones han estat detingudes relacionades amb els atemptats. Els detinguts són tres marroquins i un espanyol, aquest últim nascut a Melilla. “Cap d’ells té antecedents per delictes de terrorisme”, ha subratllat Trapero. Tenen 22, 28, 34 i 27 anys.

A més dels quatre detinguts, hi ha altres cinc terroristes morts. Tots ells van ser abatuts en el segon atac perpetrat pels terroristes a Cambrils. No es descarta que el conductor de la Rambla fos un dels abatuts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides