Un nou incendi a l’abocador de Can Mata encén els ànims

L'Ajuntament de Masquefa s'indigna i acusa de deixadesa als gestors de la instal·lació dels Hostalets
Incendi abocador Can Mata Hostalets
Incendi abocador Can Mata Hostalets

Un incendi a l’abocador de Can Mata dels Hostalets de Pierola (Anoia) ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència veïnal. Els municipis que envolten la instal·lació fa temps que suporten pudors i altres inconvenients. El darrer ha estat un incendi.

Al capdavant de les queixes s’ha posat l’Ajuntament de Masquefa, que ha fet pública la seva indignació davant del que considera un nou cas de deixadesa, irresponsabilitat, manca de rigor i passivitat per part dels organismes gestors de l’abocador de Can Mata.

El consistori lamenta que ni l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ni Ferrovial –gestora de la planta- no s’hagin posat en contacte oficialment amb l’Ajuntament de Masquefa per traslladar informació oficial al voltant de l’incendi a la planta de tractament de residus.

L’alcalde del municipi i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, també ha denunciat que el gerent de la veïna instal·lació li ha impedit accedir a la zona dels fets adduint motius de seguretat i de manca de temps.

Així doncs, l’Ajuntament vol fer pública, novament, la seva preocupació pels efectes col·laterals que es puguin derivar del foc i per la indefensió davant d’incidents reiterats com aquest, així com el seu descontentament manifest per la gestió de l’incendi i del funcionament de l’abocador.

Per tot plegat, reclama un interlocutor vàlid que doni les explicacions pertinents sobre el cas al conjunt de la població i avança que traslladarà als ens competents la demanda d’assumpció de responsabilitats,

L’incendi va tenir lloc dimecres passat al voltant de les cinc del matí. Els Bombers de la Generalitat van destinar set dotacions que al llarg de la jornada van aconseguir apagar el foc. L’incendi no ha provocat desallotjaments i tampoc cap ferit. El foc ha afectat una extensió de 2.500 metres quadrats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides