La llei de transitorietat substitueix el TC per una ‘Sala de Garanties’

La norma, que preparen Junts pel Sí i la CUP, també preveu crear un Tribunal Suprem català
Título de la imagen
Título de la imagen

La llei de transitorietat jurídica que preparen Junts pel Sí i la CUP preveu substituir el Tribunal Constitucional (TC) per una ‘Sala de Garanties’ catalana i crear un Tribunal Suprem català. Aquesta norma és la que regiria a Catalunya el pas de l’autonomisme a la independència, i establiria les bases del nou Estat català, de manera que només es posaria en marxa en cas que guanyi el ‘sí’ en el referèndum de l’1 d’octubre.

Així ho explica en una entrevista a Europa Press el diputat de la CUP, Benet Salellas. També diu que la llei estableix com es resoldrien en una Catalunya independent aquelles competències que ara pertanyen a l’Estat, però aclareix que no es tracta d’una constitució, precisament perquè és el procés constituent que preveuen després de l’1-O el que l’ha de dibuixar i concretar les institucions definitives.

Salellas també ha comentat que la llei de transitorietat jurídica també recupera algunes de les lleis que han sigut derogades pel TC i que els seus impulsors consideren que feien passos importants en la conquista de drets. “La llei 24/2015, per exemple”, sobre la norma de mesures urgents per afrontar emergències habitacionals i pobresa energètica que va aprovar el Parlament.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari