Applus , la gran beneficiada

       
Título de la imagen
Título de la imagen

En el rerefons del cas de les ITV hi ha un conflicte d’interessos empresarials que ha quedat camuflat per la imputació d’Oriol Pujol. En el marc de la Unió Europea aquest sector està liberalitzat… excepte en el territori de Catalunya, on encara no ha estat transposada la directiva Bolkestein. Això fa que les cinc empreses que tenen les concessions de les ITV de Catalunya es reparteixin el pastís, sense por que els vingui a molestar la competència.

Aquesta anomalia havia de quedar resolta amb l’aprovació del reglament de la llei de seguretat industrial, que està aturat des de fa més de dos anys amb l’excusa dels avatars processistes i dels canvis a la conselleria d’Empresa. Qui surt més beneficiada d’aquesta insòlita situació és l’empresa Applus , que explota 26 de les 50 estacions d’ITV que hi ha a Catalunya. Per garantir la seva influència davant la Generalitat, Applus va fitxar, l’any 2012, David Madí –home clau del pinyol processista– com a vicepresident sènior.

Una de les obsessions dels implicats en el cas de les ITV, com reflecteixen les converses telefòniques intervingudes, era evitar la liberalització d’aquest sector a Catalunya i continuar amb el règim concessional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides