El Consorci del Palau s’esmena i acusarà CDC

L'Ajuntament de Barcelona espera que el tribunal permeti plasmar el canvi en l'escrit d'acusació
jaume asens, joan llinares, palau
jaume asens, joan llinares, palau

Deu dies després de la controvertida negativa a sumar el Palau de la Música a l’acusació contra CDC pel saqueig d’aquesta institució, resultant del vot en contra dels representants de la Generalitat -i de la incompareixença del Ministeri de Cultura-, la situació a donat un tomb aquest dimarts.

En la darrera reunió del Consorci, que ha promogut l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, el Govern català s’ha abstingut decisivament i el Govern espanyol s’ha alineat amb el vot favorable de l’Ajuntament de Barcelona, de manera que els partidaris de sumar el Palau a l’acusació contra CDC s’han imposat per cinc vots a quatre. A banda dels dos parells de representants del consistori barceloní (representat per Jaume Asens i Joan Llinares) i del Ministeri de Cultura, ha votat a favor un membre de l’Orfeó, mentre que els altres quatre vots de l’Orfeó, entre els quals el de la seva presidenta, Mariona Carulla, han sigut negatius.

El canvi de postura del Govern català té lloc després d’evidenciar-se la discrepància entre el PDEcat i ERC pel que fa a la decisió inicial de no acusar CDC a través del Palau. Els diputats d’ERC, de fet, van donar suport a dues iniciatives parlamentàries de la CUP i CSQP que van instar per àmplia majoria el Govern que presideix Carles Puigdemont a rectificar els vots que va emetre en el Consorci.

El conseller Santi Vila, un dels tres membres del Govern català que té vot al Consorci -com també Puigdemont-, ha justificat el canvi de parer amb una voluntat de “no bloquejar” la proposta. Es tractava de la darrera oportunitat: l’Ajuntament de Barcelona ha manifestat que confia que el tribunal del cas Palau accepti el canvi en l’acusació ja presentada.

El passat dimecres es van elevar les conclusions a definitives i depèn de l’Audiència de Barcelona, en una situació insòlita, decidir si permet que el Consorci del Palau se sumi a l’acusació que ja exerceixen la Fiscalia i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), i que reclama 6,6 milions d’euros a CDC, suposadament cobrats de Ferrovial a canvi d’adjudicacions d’obra pública. La pròxima sessió del judici del cas Palau té lloc divendres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides