Més de 1.000 persones dormen als carrers de Barcelona

998 voluntaris han pentinat els carrers de la ciutat i confirmen la tendència a l'alça de sensesostre
Título de la imagen
Título de la imagen

El recompte de sensesostre dut a terme a Barcelona durant la nit d’aquest dimecres, impulsat per la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL), en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, xifra en 1.026 el nombre de persones que dormen a la via pública. En tan sols nou anys, el nombre de persones que dormen al carrer ha augmentat un 56%, de 658 a 1.026 persones.

El recompte, que ha estat possible gràcies als 998 voluntaris que han pentinat els carrers de la ciutat fins a les dues de la matinada, també inclou les persones que dormen en els 13 equipaments o recursos residencials de què disposa la XAPSLL, en els quals s’han comptabilitzat 1.954 persones. Per tant, si sumem els 1.026 sensesostres que dormen al carrer, més els 1.954 que dormen en equipaments municipals o entitats socials, en total hi ha 3.395 persones sense llar a la Ciutat Comtal.

Maite Mauricio, portaveu de la XAPSLL, ha afirmat que “hi ha una reducció de les places que ofereixen les entitats i dificultat d’accés al lloguer assequible“. És per aquest motiu, explica la portaveu, que és difícil lluitar contra aquest fenomen. D’altra banda, la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha reclamat que “s’ha de concebre l’habitatge com un dret i posar un límit als preus dels habitatges“, i ha criticat que el Govern central i el Govern de la Generalitat neguin la importància de regular els preus dels lloguers.

El districte on s’han comptabilitzat més persones dormint al carrer és Ciutat Vella passant de 185, l’any passat, a 271, enguany. Gràcia, en canvi, és el barri on hi ha menys sensesostre, i on s’han comptabilitzat 29.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides