La increïble ‘baraka’ dels germans Puig, que s’escapen de totes (de moment)

Han jugat amb foc, però no s'han socarrimat en cap escàndol
Felip Puig al Parlament
Felip Puig al Parlament

De la mateixa manera que tots set germans Pujol Ferrusola estan imputats judicialment, els tres germans Puig Godes –Felip, Jordi i Oriol– han sortit, de moment, indemnes de les seves incursions en el perillós món on es barregen la política i els negocis.

El primogènit de l’expresident de la Generalitat i Felip Puig es van fer amics a les aules de l’institut Costa Llobera, on van coincidir de petits. Aquesta intensa relació s’ha mantingut amb el pas dels anys i explica els múltiples càrrecs que Felip Puig ha tingut en el govern català (ha estat conseller de Medi Ambient, Política Territorial i Obres Públiques, Interior i Empresa i Ocupació), on sempre ha estat considerat l’home de confiança que vetllava pels interessos de la família Pujol.

De la mà de Felip Puig, el seu germà Oriol va accedir a la direcció del Servei Meteorològic de Catalunya, càrrec que continua ocupant actualment. I el tercer germà, Jordi, va compartir el despatx de tràfic d’influències de Ganduxer, 5, juntament amb Jordi Pujol Jr., fent també tasques d’enllaç i coordinació amb Felip. De fet, Jordi Puig és el protagonista de molts dels documents que figuren en el famós pendrive (vegeu EL TRIANGLE n. 1253), que presumptament van ser extrets del seu ordinador.

Aquest mes de maig comença el judici del cas Adigsa, on hi ha imputats set excàrrecs d’aquesta empresa pública i constructors que s’avenien a pagar comissions a canvi de les adjudicacions a dit que rebien. Felip Puig era el conseller de Política Territorial quan van passar els fets denunciats i hi ha molts indicis i testimonis que l’assenyalen com el cap d’aquesta trama, que arribava a desviar suborns del 20%.

L’enllaç amb els constructors i l’encarregat de gestionar les comissions era José María Penín, familiar de Felip Puig. Malgrat totes les coincidències i evidències, l’actual president de l’empresa concessionària del tramvia de Barcelona no ha estat imputat pel jutjat n. 3, que ha instruït la causa.

Felip Puig també ha sortit sa i estalvi del cas Palau i del cas del 3%, tot i que moltes de les adjudicacions corruptes que tributaven comissions a CDC es van fer quan ell era conseller de Política Territorial i Obres Públiques. Tampoc ha estat investigat per les fosques operacions financeres que va creuar amb el subhaster Jordi Cuixart (Info Cobro), acusat de blanquejar desenes de milions d’euros.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari