L’Estat indemnitzarà un ultra per destruir el seu arsenal

La justícia dóna la raó a un militar absolt per pertànyer a la xarxa neonazi Panzer que va reclamar 16.531 euros
Arsenal de la xarxa neonazi Panzer
Arsenal de la xarxa neonazi Panzer

Al setembre del 2005, la Guàrdia Civil va entrar en els dos domicilis de València del militar José Andrés Orts, i allà hi va trobar un arsenal amb una trentena d’armes i munició.

Orts va ser acusat de ser un dels caps de la xarxa Panzer, una suposada milícia neonazi de 18 membres que es deien seguidors del Tercer Reich, negava l’Holocaust i es finançava amb la venda de pistoles.

L’Audiència Provincial de València va absoldre el 2014 al grup després d’anul·lar les punxades telefòniques que van conduir a les detencions i el Suprem va ratificar la sentència. A partir d’aquí el militar va decidir exigir a la justícia la devolució del seu arsenal, en què la seva col·lecció incloïa una daga de la Waffen SS i un casc nazi.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha donat finalment la raó a l’ultra. Orts va reclamar una indemnització de 16.531 euros a l’Estat pel “perjudici sofert” després de la desaparició de les seves pistoles, segons EL PAÍS.

Es dóna la circumstància que l’Audiència Provincial de València va condemnar després a Orts a dos anys de presó per tracte degradant i amenaces contra la seva parella. El militar va cridar a la seva promesa “puta, guineu i golfa” mentre li tallava el pèl. Va ser el càstig per haver mantingut relacions amb un altre home.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari