El TC suspèn les partides pressupostàries del referèndum

L'admissió a tràmit del recurs del Govern espanyol inclou una advertència al president Puigdemont
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que va presentar divendres passat el Govern espanyol contra les partides dels pressupostos de la Generalitat destinades a celebrar un referèndum sobre el futur de Catalunya. Aquesta decisió comporta l’anul·lació cautelar immediata i per un període màxim de cinc mesos de les citades partides, per bé que no afecta la resta dels comptes aprovats per Junts pel Sí amb el suport de la CUP.

La suspensió, acordada per unanimitat, és la primera mesura de gran rellevància adoptada pel Constitucional des que ha rellevat recentment quatre dels seus dotze magistrats i el seu president. La providència dictada aquest dimarts inclou advertències de possibles responsabilitats, fins i tot de naturalesa penal, dirigides al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Govern català i altres alts càrrecs de la Generalitat com la interventora general, el director de contractació i el director general de Pressupostos.

En aquest sentit, els recorda que han d’impedir o paralitzar “qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió” i que s’abstinguin de disposar de les partides suspeses o d’incorporar modificacions per mirar de dotar de diners l’organització del referèndum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides