“Trencar els ous” no és delicte

L'Audiència Nacional diu que Joan Coma no va incitar a la rebel·lió ni la sedició
Joan Coma
Joan Coma

El jutge Ismael Moreno afirma que el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic, Joan Coma, no va fer un delicte de rebel·lió ni de sedició, però s’inhibeix de les actuacions en un jutjat d’instrucció per si el fet es poguessin considerar com a desobediència o prevaricació.

El regidor cupaire de Vic va ser detingut al desembre pels Mossos d’Esquadra quan es va negar a comparèixer davant el jutge quan estava sent investigat acusat per la fiscalia, per haver dit en un ple municipal que “nosaltres sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous” fent una crida a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional respecte al procés independentista.

El jutge de l’Audiència Nacional considera que Coma no va fer “proposició als ciutadans perquè participin en un alçament públic i tumultuari per impedir l’aplicació de les lleis o el compliment de les resolucions judicials, en aquest cas del Tribunal Constitucional”. Per això, el jutge Moreno s’inhibeix en el jutjat d’instrucció de Vic “per si els fets poguessin ser constitutius de delictes de desobediència i prevaricació” i al que remetrà el testimoni de les actuacions.

Joan Coma, des de Londres on està convidat per l’Assemblea Nacional de Catalunya, ha afirmat un cop coneguda la sentència que la resolució judicial confirma que “la desobediència civil i la solidaritat són la millor arma contra la injusta justícia espanyola”.

El diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, i també advocat de Coma, ha afirmat que el procés pel qual ha hagut de passar Coma “no han estat més que actes judicials contra un ciutadà pel seu ‘tenaç voluntat’ independentista”, i ha afegit que l’Audiència Nacional és “un tribunal que investiga voluntats polítiques i castiga dissidències, tot un exemple del nivell de la democràcia espanyola”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides